Pro lepší náladu

Klasická kytara je jedním z nejrozšířenějších hudebních nástrojů, minimálně alespoň co se amatérů týká. Klasickou kytaru je totiž snadné si koupit a naučit se brnknout pár akordů zvládne podle internetu snadno také každý. A pokud ne, tak se stane kytara okrasou na zdi. Hra na kytaru je skutečně často kupovaná lidmi, kteří nechodili do Lidové školy umění a učí se hrát jako samouci v pozdějším než školním věku. Může to být klidně třicátník, který se rozhodne, že to zkrátka jen zkusí. Koupě kytary není nijak finančně nákladná, a tak od rozhodnutí ke koupi nemusí být daleko. Na internetu se dá lehce najít spousta písniček i s akordy a texty a pokud máte hudební sluch, zvládnete se je naučit snadno a rychle. Může se vám ale stát, že se budete chtít posunout někam dál a řeknete si, že si koupíte elektrickou kytaru.

kytara

Elektrická kytara, to už je jiný level, protože vám nebude stačit jen kytara. Potřebujete také zesilovač a časem určitě i nějaké kytarové efekty. Jedním ze základních je ocd distortion pedal, ale pokud se v nich nevyznáte, můžete si vždy nechat poradit přímo od zkušeného prodejce, který nezřídka na kytaru hraje a v efektech se vyzná.

kytara

Hrát na hudební nástroj nemusíte jen pro někoho. Často je to způsob odreagování a relaxace po těžkém pracovním dni. Není důležité, jestli bude hrát bezchybně, jde jen o vaše pocity, o váš způsob vyjádření svých momentálních pocitů, takže si můžete zahrát pro radost, ale i když máte smutek nebo špatnou náladu. Hudba vám ji pozvedne tím nejkrásnějším způsobem. Hudba vás pohladí na duši. Váháte, jestli si koupit kytaru. Máte strach, že to nezvládnete, že se nenaučíte akordy? Hloupost! Jděte do toho, kupte kytaru a naučte se nejjednodušší akordy a písničky. Zabrnkejte si pro dobrou náladu a nehleďte na sousedy. Oni to vydrží a třeba si budou prozpěvovat s vámi.