Nový dům

Věděli jste, že existují také hypotéky pro podnikatele? Kdybych neměla bratra, který podniká, tak se vám přiznám, že bych ani nevěděla, že nějaká hypotéka pro podnikatele vůbec existuje. To já, když jsem s přítelem dlouho sháněla nějaký dům anebo byt ke koupi, tak jsme mysleli, že existuje jenom jeden druh hypotéky, která je pro všechny úplně stejná. A musím říct, že mě bylo docela hodně trapně, když jsme potom s přítelem šli žádat o hypotéku, kde se nás potom v bance ptali, o jaký druh či typ hypotéky máme asi zájem. Prý jestli máme něco na mysli nebo nějakou představu, která se týká hypotéky.

S hypotékou si můžete pořídit krásný dům.

My jsme se s přítelem na sebe opravdu stydlivě a trapně podívali a jenom jsme pokrčili rameny. Já jsem začala trošičku koktat a zeptala jsem se paní za přepážkou, která byla v bance, že jsme si mysleli, že existuje jenom jeden druh hypotéky. Sice jsem tehdy už tušila, že je možná druhý druh hypotéky, ale vůbec jsem o tom nevěděla jistě. Myslela jsem si, že si ze mě dělá někdo srandu.

Mnoho lidí touží po domě či bytě.

Paní za přepážkou v bance se na mě ale usmála a řekla mi, že to vůbec nevadí, že nejsem první, kdo si myslí, že si myslí že je jenom jeden druh hypotéky. Paní mi řekla, že existuje Taky například hypotéka pro podnikatele nebo třeba taky například hypotéka na pozemek nebo hypotéka bez registru. Byla jsem ráda, že jsme s přítelem nebyli jediní, kdo se v hypotékách nevyzná nebo kdo si myslel, že existuje pouze jenom jeden druh hypotéky. Tohle mě alespoň uklidnilo a cítila jsem se v bance o mnoho lépe. Existují více mnoho druhů hypoték, o kterých si člověk myslí, že ani nejsou, stačí se podívat na webové stránky o hypotékách, jako například www.fahd.cz, kde se dozvíte všechny potřebné informace, které byste měli vědět, než půjdete žádat o hypotéku. Taky byste si měli samozřejmě zjistit to, jestli budete opravdu schopní celou dobu pravidelně a poctivě splácet hypotéku.