Menstruační kalhotky a jejich výhody

Už dávno jsou pryč ty časy, kdy jsme se mohli při menstruaci chránit pouze vložkami nebo tampóny. U obojího se totiž zjistilo, že mají mnoho důvodů, proč od nich ženy dávají raději ruce pryč.

Vložky představují problém především pro ženy, které jsou citlivé na některé látky. Výrobci do vložek přidávají různé látky, které zvyšují jejich sací schopnost a také třeba různé parfemace pro pohlcení pachu. Ženy, které jsou více citlivé, mohou mít z těchto látek klidně zdravotní problémy. U tampónů je zase největším strašákem riziko anafylaktického šoku. Riziko je sice velmi malé, ale stále tu je.

vložka

Proto se více žen obrací k alternativním způsobům ochrany před menstruací. Populární jsou především menstruační kalíšky a menstruační kalhotky. Na menstruační kalhotky se právě zaměříme?

Jaké mají pro vás výhody? Tak nejprve musíme podotknout, že mají nesrovnatelně menší ekologickou zátěž pro naši planetu, než vložky nebo tampóny. Ty se nerozkládají úplně snadno, a navíc jsou baleny v igelitových obalech. Když jich spotřebujete každý měsíc několik, zatěžujete naši planetu. U kalhotek to neplatí, protože si koupíte balení třeba třech a ty střídáte každý měsíc.

Další výhodou je jejich pohodlnost. Pokud si koupíte kvalitní menstruační kalhotky, zjistíte, že jejich pohodlnost je nesrovnatelná s jinými menstruačními pomůckami.

kalhotky

Stejně tak to, že si můžete zvolit, jak silné kalhotky chcete. Jestli chcete na slabší krvácení nebo silnější. Každopádně s kvalitními menstruačními kalhotkami se nemusíte bát, že se vám stane nějaká nehoda, jako například s nepropustnými menstruačními kalhotkami MyFemini. Kalhotky také můžete nosit všude. Kromě koupání na veřejných místech, kde to z hygienických důvodů nelze, si můžete menstruační kalhotky vzít do práce, školy, na spaní i na sporty. Výhodou je také snadná údržba kalhotek. Prostě je po nošení jenom hodíte do pračky, vyperete, vysušíte a můžete je znovu nosit.