Vitamín C je velmi důležitý pro náš organismus

Naše tělo pro své správné fungování potřebuje dostatečné množství zdraví prospěšných látek. Na předním místě se vyskytuje vitamín C a vzhledem k tomu, že si ho neumí samo vytvořit, tak spoléhá http://www.ceskatelevize.cz/sport/zimni-sporty/beh-na-lyzich/363513-baueruv-tym-hlasi-prichod-smutne-v-sezone-spoleha-i-na-cernousova/ na naši pomoc. My se snažíme zase o to, aby fungovalo dobře a především zdravě, že se budeme snažit mu potřebnou dávku zajistit. Přirozeně jak jinak, než v samotné stravě, kdy dostatečné množství získáme z ovoce a zeleniny. Kdo ovšem tento příjem podcení, tak může mít určité problémy a bude muset tělo podpořit nějakými doplňky stravy, které jsou běžně k dostání v obchodech se zdravou výživou, specializovaným prodejem nebo v lékárnách.vitamín C

Kde nalezneme nejvíce vitamínu C?

Snad automaticky nás napadne citrón a nejsme daleko od pravdy. Citrusové plody obsahují skutečně velké množství tohoto vitamínu, ale to nemění nic na tom, že existuje ještě kvalitnější a bohatší ovoce. Je jím Camu Camu, což je keř, který nese ovoce, které má dokonce 50x vyšší obsah vitamínu C, než například pomeranč. Neroste u nás a také se asi nesetkáme s čerstvými plody, jelikož ty se nachází v bažinných oblastech Amazonského deštného pralesa, ale to nás zase nemusí tolik trápit. K nám se totiž dostane v daleko skladnějším produktu a tím je čistý prášek, který se dá běžně použít v kuchyni. Rozmíchat například ve vodě nebo přidat k pokrmům, kterým bude svědčit kyselá chuť.mix ovoce

Camu camu a jeho působení

Již jen díky vysokému obsahu vitamínu C, je zcela jasné, že působí a bojuje proti infekcím v těle a působí jako antioxidant proti nadbytku volných radikálů. Podporuje vstřebávání železa v těle a je velmi prospěšný pro zdravý vývoj kostí, chrupavek a mnohé další. Uživatelé si ovoce pochvalují i v oblasti vyrovnání nálady a při léčbě deprese. Může dokonce pomoci při léčbě viru herpes, který způsobuje velmi nepříjemné a bolestivé pásové opary. Díky skutečně jednoduché přípravě prášku z tohoto ovoce můžeme prospět našemu tělu a cítit se tak i mnohem lépe.